Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Пале, 12. јул 2024. године – Поводом ћутања челника ДЕМОС-а на питања Општинског одбора СНСД-а Пале, која смо им јавно поставили поводом неочекиване и непринципијелне одлуке нашег дојучерашњег коалиционог партнера, ДЕМОС-а на Палама, да се после осам година заједничког управљања Општином, удружи са опозиционом Српском демократском странком (СДС), против СНСД-а, поново питамо:
– Зашто сте издали грађане који су нас подржавали у два мандата, у којима је СНСД, као стуб владајуће већине, био мотор промјена и бројних пројеката важних за развој Пала, правећи лажни договор са СДС-ом и стављајући личне амбиције и политичку корист испред интереса грађана?
– Нека се изјасне перјанице ДЕМОС-а на Палама и њихов лидер Недељко Чубриловић – да ли је ДЕМОС власт или опозиција?
– Нека ДЕМОС отворено каже грађанима истину – да ли је у коалицији са СДС или СДС лаже када тврди да је ”пао договор”, умјесто што пласира у јавности лажне флоскуле?
– Да ли је ДЕМОС у рушење републичке коалиције и предсједника Додика кренуо са Пала?
– Било би поштено да грађани знају да ли се спирала издаје ДЕМОС-а наставља? Јер, били сте у СДС-у који сте издали, па у ДНС-у које сте такође издали, сада издајете и своје коалиционе партнере СНСД и предсједника Додика, слично као и прије двије године када су поједини ваши функционери у Сарајевско-романијској регији радили за Јелену Тривић, о чему смо ћутали чувајући мир у кући – да ли је издаја ваш политички програм који није од јуче?
Паљански ДЕМОС, али и руководство те странке имају обавезу према јавности и грађанима који су их бирали да дају одговор на ових пет питања. Ако и даље буду ћутали и заклањали се иза немуштих фраза како су ”отворени за сарадњу са свима” закључићемо да је савез ДЕМОС-а и опозиционог СДС-а под именом ”Издаја” спреман за издају Републике Српске на свим нивоима, и то у тренутку када је опстанак Српске на испиту.
Општински одбор СНСД Пале