Саопштење Предсједништва удружења “Чета Петар Пандуревић”

Саопштење Предсједништва удружења “Чета Петар Пандуревић”

Општинска борачка рганизација Пале је противстатутарно а без одлуке одбора палих бораца и дјеце погинулих бораца дала сагласност за запошљавање радника који је већ у сталном радном односу у ОЦ Јахорина на мјесто стручног сарадника за борачко инвалидску заштиту – вођење војне евиденције у оквиру одјељења за општу управу општине Пале.
Желимо да истакнемо да на бироу за запошљавање општине Пале имамо 70 дјеце погинулих бораца од тога 21 са ВСС, а остали са ССС.
Наше удружење је дало препоруку да на то радно мјесто дође син командира Влајка Петровића који је незапослен већ 3 године, јер је 2 пута добио противзаконито отказ у ОЦ Јахорина.
По нашим сазнањима мјесни одбор борачке организације Пале је предложио Марка Лазаревића који такође долази из категорије дјеце погинулих бораца на то исто радно мјесто.
Овим путем тражимо оставке предсједника предсједништва ОБО Пале, Јасне Лазаревић јер је прекршила статут ОБО Пале и погазила дјецу погинулих бораца а и она сама долази из те категорије. Тражимо и оставку в.д. у оставци предсједника скупштине ОБО Пале, Радосава Живковића и тражимо расписивање нових избора у ОБО Пале.
Позивамо одлазећег начелника општине Пале, Бошка Југовића да опозове одлуку о запослењу и распише поново конкурс за то радно мјесто, јер није имао изјашњење одбора палих бораца и дјеце погинулих бораца а требао је узети у обзир раније препоруке. Самом одлуком је згазио 487 погинулих бораца који су дали животе за Пале и Републику Српску и понизио њих и њихову дјецу и породице.
Позивамо све релевантне факторе да зауставе ову сулуду одлуку иначе ће удружење предузети радикалне мјере по овом питању.
Одлазећи начелник нек се срами својих поступака јер му ово дјеца погинулих бораца неће заборавити ни опростити.
Такође позивамо партију из које долази да одлазећег начелника адекватно казни јер је прекршио све мјере здравог разума.
С вјером у Бога за крст часни
Предсједништво удружења “Чета петар Пандуревић”